Kokardkurs Mellansvenska Kattklubben 2012-06-06 i lokalen

   

Vi var ett förväntansfullt gäng som samlades på Nationaldagen. Ylva Kangerdal och Birgitta Kangerdal-Holm från NERK kom för att inviga oss i kokardtillverkningens hemligheter.

Vi började med att rita mallar och klippa ut dessa innan vi fick några band att öva oss att göra bubblor och toppar mm. När vi övat en stund fick vi välja färger och band bland i 2 av Ylvas lådor fyllda med vackra rullar med kokardband i alla regnbågens färger. Vi klippte band i jämna längder, formade dem till önskat resultat, häftade ihop dem och limmade sedan dessa på den blivande kokarden. Det krävdes att tungan var rätt i munnen och att fingrarna lydde, så att man fick jämna och fina stjärnor och blommor. Många glada skratt och djupa suck blandades i lokalen då alla ivrigt försökte få till just sin första kokard. Häftapparaterna tömdes på löpande band och limpistolerna smälte lim så de nästan glödde. Ylva och Birgitta hjälpe oss tålmodigt då vi inte fick till rätta topparna eller bubblorna.

Alla var nöjda när man kommit så långt att man fick fast svansarna och baksidan på kokarden, så att man stolt kunde hänga upp den på tavlan. Några lämnade plats för foto på katten på mitten av kokarden och en hade med sig ett visitkort som snabbt klipptes till passande form. Ylva hjälpte några att göra en ros av kokardband till mitten, det var för svårt för oss som inte gått överkursen ännu. De allra flesta hittade fina blommor och andra detaljer att pynta mitten på kokarden.

Vi hade ett avbrott för lunch med pizza och dryck som kom från en Pizzeria i närheten. En del hade svårt att slita sig från kokardtillverkningen, men alla var överens om att det trots allt behövdes en paus. Alla tyckte att det var roligare att göra kokarder än vad vi trott. Vi var också överens om att vi gärna ville gå en gång till. Tack MSK för kursen, maten, fikat och den trevliga samvaron. Tack Ylva och Birgitta för att ni invigde oss i hemligheterna och delade med er av ert kunnande. Här följer lite bilder från kursen.

   

   

   

   

   

   

   
   

Fotograf: Airi Andersson