Hoppa till innehåll
SC Subaru of Juras Perle, SRL a 03 22

Utställningar

En kattutställning är en skönhetstävling och sådana har arrangerats i Europa slutet av 1800-talet. Det är en populär aktivitet bland kattentusiaster i Sverige och runtom i världen. Eftersom det är en skönhetstävling så ska katten vara frisk, i bra kondition och välvårdad. Både huskatter och raskatter kan vara med på utställning.

Det är roligt att ställa ut katt och umgås med andra kattvänner. Vi ser det också som en möjlighet att visa upp olika katter för allmänheten och därigenom höja kattens status i samhället.

För att få ställa ut katt på en utställning som anordnas av en SVERAK-ansluten klubb, så som MSK är, måste kattens ägare vara medlem i en SVERAK-ansluten klubb, eller medlem i klubb ansluten ett annat FIFe-förbund.  Tack vare ett samarbete som kallas ”Open Doors” kan man också vara medlem i WCF (World Cat Association) eller TICA (The International Cat Association) men då krävs en giltig utställarlicens utfärdad av SVERAK. Raskatterna ska vara stambokförda i SVERAK/FIFe (eller i WCF/TICA) och huskatterna ska ha ett huskattbevis.  

I samband med anmälan förbinder man sig att följa FIFe:s och SVERAK:s regler, och vid utställning i annat land ska man följa reglerna från respektive lands förbund.

Här hittar du kalender för svenska utställningar.

Här hittar du kalender för utställningar i andra länder, arrangerade av FIFe ansluta förbund och klubbar i andra länder.

Anmäla till utställningar

Idag sker anmälan till utställning via Mina Katter på SVERAKs hemsida.

Info om hur det går till hittar du Här!

Anmälan till utställningar i Norge och Finland sker också via nätet, där du lägger upp ett eget konto, registrerar dina katter och sen anmäler till utställningen. 

Till norska utställningar

Till finska utställningar

Här finns även en guide till Omakissa https://omakissatuki.kissaliitto.fi/en/

”En utställning är också ett tillfälle att promota våra underbara katter för publiken. Kom ihåg att det heter kattutställning – inte kattävling”

Malin Sundqvist